Uleiuri

Uleiurile naturale, în special uleiurile esenţiale, focalizează în ele esenţa plantelor sau a mineralelor din care sunt extrase, fiind de 50 până la 100 ori mai concentrate decât planta sau mineralul din care vin. Au, astfel, o mare putere de vindecare, de materializare sau de transformare, amplificată de parfumul pe care îl degajă şi care atinge nivele mult mai adânci şi mai subtile decât o pot face, spre exemplu, cuvintele.

Nu doar în vechea tradiţie, dar şi în textele sacre ale umanităţii s-au păstrat nenumarate reţete de preparare a uleiurilor magice. Inclusiv în Vechiul Testament, în Exod, găsim indicaţii privind prepararea uleiului pentru ungere: "Ia din cele mai bune mirodenii: (…) smirnă foarte curată (…) scorţişoară mirositoare (…) trestie mirositoare (…) casia (…) untdelemn de măslin. Cu ele să faci un untdelemn pentru ungerea sfântă: o amestecătură mirositoare, făcută după meşteşugul făcătorului de mir; (…)

Uleiurile pot fi folosite în multe feluri. Cel mai adesea în aromoterapie şi în îmbăieri de purificare, protecţie sau relaxare. Dar uleiurile pot fi şi arse, în loc de tămâie, în timpul unei rugăciuni sau meditaţii, pot curaţa şi sfinţi un spaţiu prin ungere (amintiţi-vă de miruire sau de ungerea uşilor şi ferestrelor la sfinţirea unei case), poate fi picurat în apă fierbinte sau pe un talisman, de fiecare dată cu intenţia de a împlini ceea ce ne dorim: sănătate, dragoste, putere, dreptate, prosperitate, protectie.

Fiecare ulei are propria sa menire. De pildă, uleiul de pin, patronat de Marte şi având vibraţia elementului aer, aduce purificare, protecţie, vindecare şi atrage bani. În camera unui bolnav, câţiva stropi de ulei de pin, picuraţi într-o lampă de aromotarapie sau pe un bulgăre de sare, purifică, curaţă, vindecă şi dau putere.

Atelierele noastre îți oferă oportunitatea de a învăța cum să folosim puterile magice ale acestor uleiuri pentru a ne îmbunătăți viața.

Poți rezerva aici următorul Atelier de Uleiuri Magice.

 

La Sânziene… un spațiu magic! Un loc de lumină, tămăduire și Leac!