Ierburi de Leac

În vechea tradiţie se credea că plantele sunt daruri divine şi au puteri magice. Deşi fiecare dintre noi a simţit, cel puţin o dată, binecuvântarea unui ceai de plante, care ne-a adus liniştea, sau aroma unor anume ierburi, care ne-au luat, ca prin farmec, durerea de cap, multe dintre aceste puteri miraculoase ale plantelor rămân încă necunoscute.

Ştim, spre exemplu, că o infuzie din busuioc, cimbru şi cimbrişor-de-câmp, în părţi egale, face minuni atunci când suntem cuprinşi de gripă, sau că un ceai de tei, ori de sunătoare, ne aduce somnul în nopţile târzii, când acesta nu vrea să vină, însă puţini mai ştiu că, în vechea tradiţie, se punea busuioc în toate încăperile, pentru protecţia casei şi a tuturor celor care locuiesc în ea. Sau că sub perna copiilor se așeza o crenguţă de cimbru pentru a-i feri pe micuţi de coşmaruri.

Vă propunem, aşadar, prin cursurile, prezentările și atelierele noaste, o călătorie în lumea miraculoasă a plantelor, pentru a descoperi nu doar proprietăţile lor medicinale, ci şi puterile lor magice care, folosite împreună, aduc armonie şi împlinire în toate privinţele vieţii noastre.

 

Poți rezerva aici următorul Atelier - Ierburi de Protectie.

La Sânziene… un spațiu magic! Un loc de lumină, tămăduire și Leac!

Te invit să te bucuri de câteva fragmente despre Aloe  și Vâsc  din cartea “Ierburi Magice”  ( în curs de apariție). Sunt printre plantele despre care vom vorbi pe-ndelete și în atelierul “Ierburi de Protectie” Mai poți citi și despre Pernele din plante, Perne cu Leac „La Sânziene”