Fengshui -remedii strabune

Căutăm toată viața să ne fie bine! E perfect normal. Vrem să dobândim acel sentiment interior de împlinire, de pace, de bucurie. Vrem să ne simțim bine, indiferent dacă este vorba despre biroul, casa sau grădina noastră. Și avem atât de rar parte de liniște. Într-un ritm tot mai alert, plecăm dimineața grăbiți la birou, ne întoarcem seara obosiți acasă. Rareori ne oprim…

Se întâmplă însă să ajungem, din când în când, într-un loc, într-o casă, într-un birou, într-o grădină, unde ne simțim bine pur și simplu; în care am mai vrea să rămânem și, dacă s-ar putea, să nu plecăm niciodată; un loc care nu se remarcă prin nimic special la prima vedere, dar care ne liniștește. Sau ne dă aripi; ne aduce pace sau energie, de parcă ar știi ce avem nevoie, ne face să ne simțim bine cu noi înșine, în deplină armonie cu propria persoană și cu toți ceilalți!

Pentru a putea transforma, fiecare dintre noi, casa, biroul sau grădina, într-un loc magic, binecuvântat, care să ne vindece și să ne facă bine, nu trebuie decât să ne ascultăm propria intuiție și să facem câteva lucruri simple, care ne sunt la îndemână și care au, în primul rând, energia și vibrația acestor meleaguri, ale acestui pământ, unde ne-am născut.

Nu mai e demult o taină pentru nimeni că fiecare popor și fiecare cultură au dezvoltat căi proprii de a înțelege și relaționa cu lumea vie a naturii, cu mediul înconjurător, cu Universul, cu tot ceea ce ne înconjoară. Spre deosebire de poporul chinez, la care aceste cunoștințe s-au păstrat de mii de ani în formă scrisă, la majoritatea popoarelor vechea cunoaștere s-a disipat, s-a pierdut ori a fost preluată și reinterpretată de alte științe.

Și asta pentru că, în esență, feng-shui-ul, cum îl numesc chinezii, este, în același timp, știința și arta de a trăi în deplină armonie cu tot ceea ce ne înconjoară și de a ne bucura, aici și acum, de sănătate, bunăstare, dragoste și prosperitate.

Dar, dacă înțelegem principiile de bază ale acestei științe, putem folosi și noi simboluri, imagini, plante, flori, pietre… într-un cuvânt remedii din propria noastră cultură și de pe propriile noastre pământuri care ne sunt benefice, care ne fac bine și cu care avem o legatură profundă pentru că ne-am născut aici și nu în China, nu în altă parte a lumii.

Prin urmare, în cursurile si atelierele noastre despre armonie ținem cont de aspectele moderne ale vieții noastre, de aparatura pe care o folosim în fiecare zi – televizor, telefon, mașina de spălat etc - de lumea de astăzi, așa cum este ea, și pe care, păstrând conceptele de bază, putem să o transformăm într-un mediu în care să ne simțim fericiți și împliniți.

Spre exemplu, dacă ajungi acasă și îți este greu să te relaxezi, înseamnă că energia lemnului este în exces. Pentru a te putea relaxa trebuie să echilibrezi energiile. Activează energia focului pentru a creea armonie. Aprinde câteva lumânări, arde puțin ulei de trandafir într-o lampă de aromoterapie, cumpără-ți câteva obiecte de culoare roșie sau, mai bine, câteva plante cu flori roșii – chinezii recomandă trandafirii japonezi, noi vă propunem mușcatele românești care au și puterea de a transforma energia negativă. Bune sunt amândouă, dar parcă mușcatele ”citesc” altfel sufletul nostru.

Trăiește-ți viața altfel! Rezervă aici următorul Atelier - Fengshui cu Remedii Strabune.

 

La Sânziene… un spațiu magic! Un loc de lumină, tămăduire și Leac!