NLP

Modul în care gândim (Neurologie), felul în care vorbim (Lingvistică) și maniera în care plănuim să acționăm (Programare) ne definesc și definesc gradul nostru de reușită și eșec.

S-a dovedit că informaţiile sunt memorate neurologic, pe canale care sunt însă diferite de la o persoană la alta. Reţinem mai degrabă ceva ce auzim (canal auditiv) sau avem nevoie să vedem (canal vizual) ori poate e nevoie să facem un anumit lucru pentru a reține sau înțelege o informație (canal kinestezic). Cuvintele pot fi etichete ale experienţelor noastre interioare, cum ar fi imaginile, sunetele sau sentimentele (la cuvântul pisică, spre exemplu, unii dintre noi pot vedea în faţa ochilor o anumită pisică, alţii poate îi vor simţi blana şi poate că alţii aud o pisică mieunând ) sau vehicole care creează sau declanșează stări ce ne determină să gândim, să programăm și să hotărâm dacă să acționăm sau nu.

În esență, NLP-ul este o altă cale, un alt instrument care ne ajută să ne descoperim, să ajungem să valorificăm conștient imensul potențial pe care îl avem fiecare dintre noi, să ne activăm resursele de care avem nevoie pentru a materializa tot ce ne dorim, în deplina armonie și rezonanța cu cei de lângă noi.

Tehnicile folosite în NLP ne ajută să conștientizăm acele programe interne sau acele procese ale gândirii care sunt decisive pentru comportamentul nostru interuman, ne ajută să realizăm felul în care putem să fim în rezonanţă cu noi şi cu ceilalţi, felul în care putem trăi relaţii pline de dragoste și bucurie.

În masura în care învățăm să recunoaştem ordinea interioară şi peisajul interior al fiecărui om, descoperim modul în care putem să ne trăim conştient potenţialul, alegând să ne modelăm responsabil gândurile şi sentimentele. De îndată ce înțelegem cum funcționează rezonanța, înțelegem și cauza evenimentelor repetitive din viața noastră, ce ne determină să ajungem iarăși si iarăși în aceeași situație pentru că rezonanţa este vibraţia personală a fiecăruia. Atunci când trăim rezonanţa într-o situaţie, ajungem mereu și mereu în situaţii similare. Bune sau rele, depinde ce și cum vibrăm.

Prin tehnicile NLP învățăm cum putem intra în rezonanță doar cu ceea ce ne dorim, cum putem vibra benefic la unison cu sine şi cu lumea, fiind tot timpul în controlul propriei noaste vieți, conectați la sursa noastră de putere interioară, liberi și în siguranță.

Poți rezerva aici următorul Curs de NLP.

 

La Sânziene… un spațiu magic! Un loc de lumină, tămăduire și Leac!